even voorstellen

Marjon Buurmans, GZ-psycholoog

Marjon Buurmans, GZ-psycholoog

 

Sinds 1988 ben ik werkzaam als psycholoog. Ik heb gewerkt in het onderwijs aan de HEAO Haarlem, bij een arbodienst (Arbo-Unie) en in de huisartsenopleiding (Erasmus Universiteit Rotterdam). In de arbeidsmarkttoeleiding (Vrouw en Werk) heb ik trainingen gegeven voor herintredende en werkende vrouwen.

Als hulpverlener heb ik gewerkt aan de TU-delft als studentenpsycholoog, in een revalidatiecentrum voor mensen met stressklachten en in het Langeland Ziekenhuis als medisch psycholoog. 
Bij PsyQ (voorheen Parnassia) heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut gedaan.

 

Vanaf 1 Januari 2008 heb ik mijn eigen praktijk. De praktijk is gevestigd op Curielaan 8 te Pijnacker.

 

In mijn leven en werk ben ik geïnspireerd door spiritualiteit. Ik herken me in de uitgangspunten van het lichaamsgericht werken, zoals geformuleerd door het NIP.

Ik heb veel ervaring opgedaan met lichaamsgerichte therapie en training. In het najaar van 2014 heb ik een opleiding tot Somatic Experiencing Practitioner afgerond. Daarnaast ben ik geschoold in emotiegerichte psychotherapie voor individuen. 

 

Registraties:

 

GZ-psycholoog BIG-geregistreerd. (nr 59909105625)

 Somatic Experiencing Practitioner.

  

De AGB-code van de praktijk is 94055719.

De AGB-code van de behandelaar is 94006213.

 

Recent zijn bijscholingen gevolgd op het terrein van Emotion Focused therapy, hypnotherapie, ACT, EMDR, compassietraining en Somatic Experiencing.

 

De praktijk heeft een pagina op facebook: Psychologie Pijnacker op facebook. 

 

 

 

Links

Links

 

GZ-psycholoog:

 

Dit is een afkorting van gezondheidszorgpsycholoog. Een gezondheidszorgpsycholoog heeft na de universitaire studie psychologie nog een twee jarige postdoctorale opleiding gevolgd. Zij is bevoegd tot het stellen van DSM-diagnoses en tot het onder meer bieden van eerstelijns psychologische zorg. Zie voor meer informatie:
www.psynip.nl

Cognitieve gedragstherapie:

 

Cognitieve gedragstherapie is een samensmelting van twee vormen psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed die wat u denkt heeft op wat u voelt. Gedragstherapie richt zich meer op het verband tussen wat u doet en wat u voelt. Samen pakken deze twee invalshoeken de gedragspatronen en de negatieve gedachten aan, die uw problemen in stand houden. Voor meer informatie; zie www.vgct.nl

EMDR:

 

Eye Movement Rapid Desensitisation -therapie is een therapievorm, waarbij je geholpen wordt bepaalde schokkende gebeurtenissen opnieuw in je hoofd op te slaan, zodat je er niet meer steeds aan hoeft te denken of bang worden van dingen, die er mee te maken hebben gehad. voor meer informatie: zie www.emdr.nl

Familie-opstellingen:

 

Uit het werk van Bert Hellinger wordt steeds duidelijker dat belangrijke gebeurtenissen in een familie invloed hebben op het functioneren en welzijn van iedereen. Er kunnen emotionele verstrikkingen ontstaan en onzichtbare banden, die zeer belemmerend kunnen werken. Met een familie-opstelling kan een band of verstrikking worden losgelaten en kan de orde van de liefde hersteld worden. Dat kan zowel individueel als in een workshop, waarbij anderen de leden uit je familie kunnen representeren. Bij Psychologie Pijnacker wordt met individuele opstellingen gewerkt. In 2015 worden ook workshops familie-opstellingen georganiseerd. De website van de opstelster is www.toptrainingencoaching.nl

 

Acceptance en Commitmenttherapie: 

 

Een waarden-gestuurde, nieuwe vorm van gedragstherapie waarin je je anders leert verhouden tot je gedachten en gevoelens. Voor meer informatiewww.timetoact.nl

 

Massage: 

 

www.mariam-massage.nl 

Wat voor sessies geef ik?

Lichaamsgerichte massagetherapie met aandacht voor verdieping waar fysieke klachten vandaan komen. Welke triggers spelen mee? Zit er een emotie of (trauma)ervaring verstopt achter de blokkade of spierspanning. Onder mijn begeleiding en handen ga ik met de cliënt op onderzoek met zachtheid, mildheid en liefde. Een therapeutische sessie is voor mij onlosmakelijk verbonden met diepe ontspanning. 


Een ervaringsverhaal uit de praktijk: 

“Ja, precies daar waar je hand nu is. Daar zit het!", zegt mijn cliënt.

Ik heb mijn hand op haar rechterschouder liggen zonder druk en vraag haar met aandacht naar de plek te komen, te voelen. Ik zet iets meer druk en vraag wat haar schouder wil zeggen. "Hou op! Dit is mijn plek! Hier sta ik!”, zegt ze met haar stem iets harder. Haar schouder maakt een ga-weg beweging.

"Hoe is om jezelf toestemming te geven om je plek in te nemen? Dit is jouw plek en die mag er zijn", zeg ik met mijn handen zacht en warm als support. Mijn cliënt zucht een paar keer diep en ik voel haar schouder ontspannen.

"Zo, dat voelt goed!", zegt ze opgelucht.

 

Verder geef ik zachte holistische ontspanningsmassages gericht op verlichting en diepe ontspanning. Voor mensen die bekend zijn met hun triggers, een traject met bijvoorbeeld een psycholoog/of coach doorlopen of de harde werkers, kan een holistische massage ondersteunend en ontspannend werken.

 

 

Links en tips

Links en tips

 

 

Voor hulp bij het starten met creatief schrijven: www.shodo.nl

Voor lezen over creativiteit en spiritualiteit: The artist's way, Julia Cameron. Bijvoorbeeld voor een uitleg over 'the morning pages'. 

 

Voor de dynamische meditaties van OSHO, de dynamic of de kundalini meditatie, Centrum Wajid in Den Haag. Ook voor swingen op zaterdagavond. 

 

Voor fijne muziek; Deva Premal, alle cd's en Krishna Das. 

 

Voor films waarin de psychologie een grote rol speelt; As good as it gets (1997), As it is in heaven (2004), The Fisher King (1991), Dead Poets Society (1989), Kiss of a Spider Woman (1985).

 

Voor stiltedagen, downloads en (vervolgtrainingen) in mindfulness: www.centrummindfulness.nl

 

Voor collega's in het Oosten: www.doppazorg.nl 

  

Voor homeopathie: www.homeopathievooru.nl

 

Voor ergotherapie: www.ergotherapiepijnacker.nl